ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ARPACIK SOĞANLI KUSKUS PİLAVI

ARPACIK SOĞANLI KUSKUS PİLAVI

4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arpacık soğanlı kuskus pilavı tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı kuskus 25 arpacık soğan 2 domates 5 çorba kaşığı margarin 2-3 su bardağı sıcak et suyu
  • tuz
  • karabiber
Arpacık soğanlı kuskus pilavı Nasıl Yapılır

Arpacık soğanları temizleyin. Margarini tencerede eritip arpacık soğanları 5-6 dakika kavurun. Soğanları tencereden alıp aynı yağa kuskusu ilave edin. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
Sıcak et suyunu kuskusa ekleyin. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ve arpacık soğanları ekleyip orta ateşte bir taşım kaynatın. Suyunu çekmeye başlayınca ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.