Sütlü Erişte

Sütlü Erişte
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sütlü Erişte için

Malzemeler

  • 250 gr Erişte
  • 3 su bardağı süt
  • 100 gr kaşar peynir
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 15 gr tereyağı
Sütlü Erişte

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Sütü tencerede ısıtıp tereyağını ekleyin. Bir taşım daha ısıtıp erişteleri ilave edin. 7 dakika haşlayın. Ocaktan alıp tuz, karabiber ve 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sütlü karışımı bir fırın kabına aktarın. Üzerine küp şeklinde kesilmiş tereyağı ile peyniri serpiştirin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo