Otlu Ravioli

Otlu Ravioli
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Otlu Ravioli için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 250 gr lor peyniri
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 4 dilim kurutulmuş domates
  • 15 gr tereyağı
Otlu Ravioli

Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri.

 Maydanozu temizleyip kıyın. Un, yumurta, bir tutam tuz ve maydanozu mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekin. Hamuru unlu bir tezgaha alıp elinizle yoğurun. Folyoya sarıp 20 dakika buzdolabında bekletin.

Domatesli sos için, kurutulmuş domatesleri ılık suda beklettikten sonra kıyın. Tereyağını tavada eritip sarımsakları kavurun. Domates püresi ve domatesleri ilave edip 56 dakika daha kavurun.
 
Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta oklavayla ince yufkalar açın ve üzerine temiz bir bezle örtüp hafifçe kurumaya bırakın. Yufkalardan 5'er cm'lik daireler kesin. Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın. Maydanozlu ravioli hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün. Servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu gezdirin. Sıcak servis yapın.


Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo