ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ OTLU RAVİOLİ

Otlu ravioli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu ravioli tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 250 gr lor peyniri
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 4 dilim kurutulmuş domates
  • 15 gr tereyağı

Otlu ravioli Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri.

 Maydanozu temizleyip kıyın. Un, yumurta, bir tutam tuz ve maydanozu mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekin. Hamuru unlu bir tezgaha alıp elinizle yoğurun. Folyoya sarıp 20 dakika buzdolabında bekletin.

Domatesli sos için, kurutulmuş domatesleri ılık suda beklettikten sonra kıyın. Tereyağını tavada eritip sarımsakları kavurun. Domates püresi ve domatesleri ilave edip 56 dakika daha kavurun.
 
Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta oklavayla ince yufkalar açın ve üzerine temiz bir bezle örtüp hafifçe kurumaya bırakın. Yufkalardan 5'er cm'lik daireler kesin. Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın. Maydanozlu ravioli hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün. Servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu gezdirin. Sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.