ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA

MAKARNA

Makarna
5 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Makarna tarifi için malzemeler
  • 300 g un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı pancar püresi
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Makarna Nasıl Yapılır

  • Geniş bir kaba unu ekleyin. Bir tutam tuzu ekleyip karıştırın.
  • Yumurtaları bir kaseye kırın, tuzu ekleyin ve çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Yaklaşık 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip, homojen kıvama gelene kadar çırpın. Çırpılmış yumurtaları, ıspanaklı yapmak istiyorsanız ıspanak püresini, pancarlı yapmak istiyorsanız pancar püresini una ilave edip, unu yavaş yavaş karıştırarak yoğurmaya başlayın.
  • Hamur yumuşak ama yapış yapış olmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. Pürüzsüz bir hamur elde ettiğinizde top haline getirip üzerini streç film ile kapatarak yarım saat dinlendirin (Çok çabuk kuruyacağından açtığınız hamuru hemen kesmeyecekseniz üstünü örtün).
  • İstediğiniz boyut ve şekilde kesin. Daha sonra kestiğiniz makarnaları elinizle dağıtarak unlu yüzeye koyup, üstüne yine un serperek 20 dakika kurumaya bırakın (Kesmek için en kolay yol hamuru ucundan yuvarlamak ve rulo halindeyken kesmektir). Pişirmek için suyu kaynatın. Bol tuz ilave edin. 4-5 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.