ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ İRMİKLİ TAZE MAKARNA

İrmikli taze makarna

İrmikli taze makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İrmikli taze makarna tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 3 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 3 su bardağı cevizli ezme
  • 1 su bardağı tulum peyniri
  • 1 yemek kaşığı hazır pesto sos
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • Taze biberiye

İrmikli taze makarna Nasıl Yapılır

  • Unu ve irmiği geniş bir kasede harmanlayın. Ortasını çukurlaştırıp yumurta, yumurta sarıları, su ve zeytinyağını ilave edip hamur toparlanıncaya kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın ve bir merdane yardımıyla ince açın. Bir bıçak yardımıyla orta kalınlıkta kısa şeritler kesin. Üzerlerine un ve irmik unu serpip bir bezle kapatın, 10-15 dakika bekletip tuzlu kaynar suda haşlayın.
  • Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi sos tenceresinde karıştırın. Makarnayı haşladığınız sudan 2 kepçe kadar ilave edin ve karıştırarak sosu ısıtın.
  • Haşlanan makarnaların suyunu süzüp, sosun olduğu tencereye alın ve karıştırın. Taze biberiye ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.