Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Unu ve irmiği geniş bir kasede harmanlayın. Ortasını çukurlaştırıp yumurta, yumurta sarıları, su ve zeytinyağını ilave edip hamur toparlanıncaya kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın ve bir merdane yardımıyla ince açın. Bir bıçak yardımıyla orta kalınlıkta kısa şeritler kesin. Üzerlerine un ve irmik unu serpip bir bezle kapatın, 10-15 dakika bekletip tuzlu kaynar suda haşlayın.
Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi sos tenceresinde karıştırın. Makarnayı haşladığınız sudan 2 kepçe kadar ilave edin ve karıştırarak sosu ısıtın.
Haşlanan makarnaların suyunu süzüp, sosun olduğu tencereye alın ve karıştırın. Taze biberiye ile süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.