Fırında Feta Makarna

 Fırında Feta Makarna
17 Haziran 2025

Lezzetli ve pratik bir öğün arayanlar için fırında feta makarna tarifi harika bir seçenek sunuyor. Bu fırında feta makarna tarifi, eriyen feta peynirinin domates sosuyla buluştuğu enfes bir lezzet yaratıyor. Hem hafif hem de doyurucu olan bu tarif, kısa sürede sofralarınızı şenlendirecek. Peki; fırında feta makarna nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Tavuklu Fırın Makarna tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon fırında feta makarna kaç kaloridir?

Bir porsiyon fırında feta makarna 450 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Feta Makarna için

Malzemeler

  • 300 gr makarna (penne, fusilli veya istediğiniz tür)
  • 150 gr feta peyniri
  • 2-3 adet orta boy domates 
  • 2 diş sarımsak 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen veya taze fesleğen 
  • Tuz ve karabiber
  • 1 avuç doğranmış taze maydanoz veya fesleğen
Fırında Feta Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Makarnayı paketin üzerindeki tarifte belirtilen süreye göre tuzlu suda haşlayın, süzün ve bir kenara alın.
  2. Fırın kabına doğranmış domatesleri, sarımsağı, zeytinyağını, tuz ve karabiberi koyup karıştırın. Üzerine feta peynirini yerleştirin.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, feta peynirleri hafifçe eriyip domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkardıktan sonra feta ve domates karışımını çatalla ezin ve haşlanmış makarnayla karıştırın.
  5. Karışımı tekrar fırın kabına alın, üzerine kuru fesleğen serpin ve 5-10 dakika daha pişirin.
  6. Fırından çıkarıp, taze maydanoz veya fesleğenle süsleyerek servis yapın.
Servis Önerisi
  • Taze yeşilliklerden hazırlanmış hafif bir roka veya mevsim salatası ile servis yapabilirsiniz.
  • Servis sırasında üzerine ekstra zeytinyağı gezdirip, taze çekilmiş karabiber serpebilirsiniz.
  • İsterseniz üzerine kızarmış çam fıstığı ya da ince kıyılmış ceviz serpiştirerek farklı dokular ekleyebilirsiniz.
  • Limonata ve naneli ayran ile servis edebeilirsiniz
Püf Noktası
  • Tuzlu ve kaliteli bir feta peyniri tercih edin, çünkü tarifin ana lezzeti buradan geliyor.
  • Domateslerin taze ve olgun olması, sosun lezzetini artırır. Dilerseniz cherry domates de kullanabilirsiniz.
  • Makarnayı tam kıvamında (al dente) haşlayın; fazla yumuşak olursa fırında dağılabilir.
  • Peynir eriyip domatesler yumuşayınca fırından çıkarın, fazla pişirirseniz peynir kuruyabilir.
  • Kuru fesleğen veya taze fesleğen yerine kekik veya biberiye gibi farklı aromalar deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo