ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ TAZE PATATESLİ NUAR

> TAZE PATATESLİ NUAR
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze patatesli nuar tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg dana nuar
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 dal defneyaprağı
  • 8 su bardağı sıcak su

Garnitür için

  • 3 kaşık sıvıyağ
  • 12 taze patates
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Yarım demet ıspanak yaprağı
Taze patatesli nuar Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor.Şimdi başlayalım.

Nuarı yıkayıp suyunu süzün. Bir tencereye alıp sıvıyağı ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte arada bir çevirerek 15 dakika kızartın. Defne yaprakları ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyu iyice azalıncaya kadar pişirin.

Kırmızı biberi temizleyip zar şeklinde doğrayın. Patatesleri soymadan yıkayın. Ispanak yapraklarını yıkayıp suyunu süzdürün. Sıvıyağı teflon tavada ısıtıp patatesleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak arada bir karıştırarak kızartın. Tuz , tane karabiber, kırmızı biber, ve maydanozu ilave edip karıştırın. Malzemeleri başka bir kaba alıp kalan yağda ıspanak yapraklarını birkaç dakika kavurun. Servis tabağına önce ıspanağı alın. Sonra etleri dilimleyip  sıralayın. Patateslerle süsleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.