ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ TAVUK ETLİ VE MANTARLI KIRMIZIBİBER DOLMASI

Tavuk Etli Ve Mantarlı Kırmızıbiber Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Ve Mantarlı Kırmızıbiber Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 soğan
  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 200 gr mantar
  • 1 çay bardağı Meksika fasulyesi
  • 2 domates
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Etli Ve Mantarlı Kırmızıbiber Dolması Nasıl Yapılır?

Davetlerinizde hazırladığınız dolmalarla farklılık yaratın. Kırmızıbiberleri üzerinde 2 cm’lik kapak olacak şekilde kesin. Fırın tepsisine kapaklarıyla birlikte yerleştirip hafif pişirin.

Tavuk etlerini küp doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.

Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Tavuk etleri ile domatesleri soğana ilave edin. Mantarları ince kıyın ve tavuklu karışıma ekleyip kavurmaya devam edin. Fasulyeyi ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alın, ılınınca rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.

Hazırladığınız tavuk etli içi biberlerin içine doldurun. Kapaklarını kapatıp 150 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!