ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ HUMUS LOKMASI

> HUMUS LOKMASI
10 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Humus lokması tarifi için malzemeler
  • 500 gr nohut
  • 80 gr çam fıstığı
  • 80 gr kuş üzümü (ılık suda 1 saat bekletilmiş)
  • 20 gr tarçın
  • 20 gr deniz tuzu
  • 150 ml sızma zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
Humus lokması Nasıl Yapılır

Nohutları bir gece önceden yıkayıp tuzlu sıcak suda bekletin. Ertesi gün mutfak robotundan geçirin. Bir fincan ısıtılmış zeytinyağında çam fıstıklarını hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Karışımı süzgeçten geçirip kalan yağı daha sonra kullanmak üzere ayırın. Nohuda, çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kalan zeytinyağı ile limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Tuzla tatlandırın. Kaşıkla şekillendirip servis tabağına alın. Üzerine çok az tarçın ve çam fıstığı serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.