ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ HUMUS LOKMASI

Humus Lokması

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Humus Lokması Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr nohut
  • 80 gr çam fıstığı
  • 80 gr kuş üzümü (ılık suda 1 saat bekletilmiş)
  • 20 gr tarçın
  • 20 gr deniz tuzu
  • 150 ml sızma zeytinyağı
  • 1 limonun suyu

Humus Lokması Nasıl Yapılır?

Nohutları bir gece önceden yıkayıp tuzlu sıcak suda bekletin. Ertesi gün mutfak robotundan geçirin. Bir fincan ısıtılmış zeytinyağında çam fıstıklarını hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Karışımı süzgeçten geçirip kalan yağı daha sonra kullanmak üzere ayırın. Nohuda, çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kalan zeytinyağı ile limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Tuzla tatlandırın. Kaşıkla şekillendirip servis tabağına alın. Üzerine çok az tarçın ve çam fıstığı serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!