ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ FATSA LOKUMU

> FATSA LOKUMU
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fatsa lokumu tarifi için malzemeler
  • 3.5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı fındık yağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 kase çekilmiş fındık
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Fatsa lokumu Nasıl Yapılır

Bu özel Fatsa lokumunu, yemek tarifleri  listenize eklemeyi unutmayın...

Tereyağını oda ısısında yumuşaması için bekletin. Fındıkları küçük bir tavada hafifçe kavurun.Karbonat ve limon suyunu bir kapta karıştırın.Unu hamur yoğurma kabına eleyin.

Bir yumurtanın akını sarısından ayırıp büyük bir kaseye alın.1 yumurta,tereyağı,şeker ve fındık yağını ekleyip tahta kaşıkla ezerek karıştırın.Sütü ilave edip karıştırmaya devam edin.

Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtalı karışımı ekleyin.Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.En son kuru üzümler ve kavrulmuş fındıkları ilave edin.Tekrar yoğurun.

Hamuru 3 eşit parçaya ayırın.Her parçayı bilek kalınlığında rulo haline getirin.6 santim uzunluğunda verev dilimler şeklinde kesin.Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin.Ayırdığınız yumurta sarısını çırpıp hamurların üzerlerine sürün.Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.Fırından alıp ılınmaya bırakın.Sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.