ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ ENGİNAR İÇİNDE SULTAN HAZİNESİ

Enginar İçinde Sultan Hazinesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Enginar İçinde Sultan Hazinesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 konserve enginar
  • 5 arpacık soğan
  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 3 damla soya sosu
  • 50 gr tereyağı
  • 2 domates
  • 2 sivribiber
  • 1 çorba kaşığı soyulmuş badem
  • 6 çorba kaşığı hazır beşamel sos
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Süslemek için

  • Birkaç taze soğan sapı (verev doğranmış)
  • Birkaç dal dereotu

Enginar İçinde Sultan Hazinesi Nasıl Yapılır?


Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor.

Tavuk etini küçük doğrayın. Domatesleri soyup küp kesin. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Arpacık soğanları soyup ortadan ikiye kesin.

Tereyağını tavada eritip soğanı pembeleştirin. Domates, biber, tavuk eti ve tuzu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bademi ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Soya sosu ve karabiberi  ekleyip pişirin.

Enginarları fırın tepsisine çukur kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Üzerlerine tavuklu karışımı paylaştırıp 3 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Beşamel sosu süte ilave edip karıştırın ve bu karışımı tavuklu karışımın üzerine hafifçe gezdirin. 180 dereceye ayarlı fırında beşamel kızarıncaya kadar pişirin. Dereotu ve soğan saplarıyla  süsleyip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!