Beşamelli Deniz Ürünleri Güveç

Beşamelli Deniz Ürünleri Güveç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Beşamelli Deniz Ürünleri Güveç için

Malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr dondurulmuş karides
  • 250 gr dondurulmuş kalamar
  • 6 mantar
  • 2 soğan
  • 3 sivri biber
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2 domates
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için:

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
Beşamelli Deniz Ürünleri Güveç

Nasıl Yapılır

Mantarları temizleyip dilimleyin. Kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin. Soğanları soyup kıyın. Biberleri temizleyip doğrayın. Maydanozu kıyın. Domatesleri soyup doğrayın.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanı sote edin. Mantar, sivri biber ve domatesi ilave edip pişirin. Karides ve kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin ve kısık ateşte pişirin.

Beşamel sos için; margarini tavada eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyin. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Karidesli karışımı güveç kabına alın. Maydanozu serpip beşamel sosu gezdirin ve kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo