ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ BEŞAMELLİ DENİZ ÜRÜNLERİ GÜVEÇ

Beşamelli Deniz Ürünleri Güveç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beşamelli Deniz Ürünleri Güveç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr dondurulmuş karides
  • 250 gr dondurulmuş kalamar
  • 6 mantar
  • 2 soğan
  • 3 sivri biber
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2 domates
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için:

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Beşamelli Deniz Ürünleri Güveç Nasıl Yapılır?

Mantarları temizleyip dilimleyin. Kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin. Soğanları soyup kıyın. Biberleri temizleyip doğrayın. Maydanozu kıyın. Domatesleri soyup doğrayın.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanı sote edin. Mantar, sivri biber ve domatesi ilave edip pişirin. Karides ve kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin ve kısık ateşte pişirin.

Beşamel sos için; margarini tavada eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyin. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Karidesli karışımı güveç kabına alın. Maydanozu serpip beşamel sosu gezdirin ve kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!