Baklalı Pilav

Baklalı Pilav
20 Şubat 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Baklalı Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kuru soğan
  • Tuz
  • 1 su bardağı iç bakla
  • 2 çorba kışığı sarı üzüm
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Baklalı Pilav

Nasıl Yapılır


 Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Üzümleri de ayrı bir kasede ılık suyun içinde bekletin. İç baklaları bıçağın ucuyla çizip üzerine tuz serpiştirin. 10 dakika bekletip hafifçe ovalayarak kabuklarını çıkartın. Soğanı soyup zardan ufak doğrayın. Pirinci akan suyun altında yıkayıp suyunu süzdürün.

Tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanı ekleyip karıştırarak pembeleştirin. Pirinçleri ilave edip yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavurun. Baklaları ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin. Dereotunu, suyu süzülmüş üzümleri, tuzu ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyp hepsini birlikte karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. 
Tarif Kategorileri
Yorumlar
avatar
Damlasah YORUM 20 Şubat 2022, 14:26
Güzel bir tarif

Benzer Tarifler

Lezzet Logo