ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ BAKLALI PİLAV

Baklalı pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baklalı pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kuru soğan
  • Tuz
  • 1 su bardağı iç bakla
  • 2 çorba kışığı sarı üzüm
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı

Baklalı pilav Nasıl Yapılır


 Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Üzümleri de ayrı bir kasede ılık suyun içinde bekletin. İç baklaları bıçağın ucuyla çizip üzerine tuz serpiştirin. 10 dakika bekletip hafifçe ovalayarak kabuklarını çıkartın. Soğanı soyup zardan ufak doğrayın. Pirinci akan suyun altında yıkayıp suyunu süzdürün.

Tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanı ekleyip karıştırarak pembeleştirin. Pirinçleri ilave edip yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavurun. Baklaları ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin. Dereotunu, suyu süzülmüş üzümleri, tuzu ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyp hepsini birlikte karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.