Antep Fıstıklı Ve Narlı Güllaç

Antep Fıstıklı Ve Narlı Güllaç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Antep Fıstıklı Ve Narlı Güllaç için

Malzemeler

  • 1 paket güllaç yaprağı
  • 4 nar
  • 4 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 400 gr ince çekilmiş antep fıstığı
Antep Fıstıklı Ve Narlı Güllaç

Nasıl Yapılır

  1. Süt ve toz şekeri tencereye alıp ısıtın. Güllaç yapraklarını tek tek şekerli süte batırıp ıslatın.
  2. Güllaç yapraklarını ikişer kat halinde bir tepsiye yayıp aralarını fıstık ve narla kaplayın. 
  3. Üzerini çekilmiş antepfıstığı ve nar taneleriyle süsleyip buzdolabına alın. Güllacı kare şeklinde dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Ramazan aylarının vazgeçilmezi haline gelen nefis cevizli güllaç tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo