ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ ANTEP FISTIKLI VE NARLI GÜLLAÇ

Antep Fıstıklı Ve Narlı Güllaç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep Fıstıklı Ve Narlı Güllaç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket güllaç yaprağı
  • 4 nar
  • 4 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 400 gr ince çekilmiş antep fıstığı

Antep Fıstıklı Ve Narlı Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Süt ve toz şekeri tencereye alıp ısıtın. Güllaç yapraklarını tek tek şekerli süte batırıp ıslatın.
  • Güllaç yapraklarını ikişer kat halinde bir tepsiye yayıp aralarını fıstık ve narla kaplayın. 
  • Üzerini çekilmiş antepfıstığı ve nar taneleriyle süsleyip buzdolabına alın. Güllacı kare şeklinde dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Ramazan aylarının vazgeçilmezi haline gelen nefis cevizli güllaç tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!