ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ZEYTİNLİ KAPALI SİMİT

Zeytinli Kapalı Simit

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinli Kapalı Simit Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Susam

İçi için

  • Dilimlenmiş zeytin

Zeytinli Kapalı Simit Nasıl Yapılır?

Mayayı ılık suyla ezin. Toz şekeri ilave edip 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Kalan bütün malzemeyi ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp unlanmış tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurların ortasına iki yemek kaşığı kadar dilimlenmiş zeytin koyun. Hamuru dikdörtgen olacak şekilde kenarlarından katlayın. Pekmezi su ile karıştırın. Simidi önce pekmezli suya sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Mayalanması için 15 dakika daha bekletip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!