ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ZENCEFİL KREMALI VE ARMUTLU KEK

Zencefil Kremalı Ve Armutlu Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zencefil Kremalı Ve Armutlu Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 armut
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 10 gr tereyağı
  • 1 tutam tuz

Baharatlı krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2 tutam toz zencefil
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Zencefil Kremalı Ve Armutlu Kek Nasıl Yapılır?


Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor.

Yumurta, yumurta sarısı, süt ve tozşekeri çukur bir kapta mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip düzgün bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin. Armutları soyup ince dilimleyin.

24 santimlik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru döküp  spatula ile düzelterek yayın. Üzerine armut dilimlerini hafif batırarak yerleştirip kalan şekeri serpiştirin. Tereyağını ufak parçalara kesip hamurun üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.

Krema için, yumurta sarılarını tozşekerle  köpük köpük olana kadar çırpın. Süt, nişasta, zencefil, tarçın ve zerdeçalı ekleyip karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak kaynatmadan  muhallebi kıvamında pişirin. Soğumaya bırakın.

Keki kalıptan çıkarıp üzerine pudraşeker serpin. Dilimleyip krema ile servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!