ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TUZLU APERİTİFLER

Tuzlu Aperitifler

Kaç
Kişilik

25 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tuzlu Aperitifler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 30 gr un
  • 75 gr toz badem
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 3 yumurta

Üzeri için

  • Dilimlenmiş siyah zeytin
  • Kiraz domates

Tuzlu Aperitifler Nasıl Yapılır?

Küçük kek kalıplarına tereyağı sürüp hafifçe un serpin. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Tavayı ocak üzerinden alıp tereyağını ılındırın. Un, toz badem, kabartma tozu ve şekeri başka bir kaba alıp harmanlayın. Başka bir kapta yumurta aklarına yarım çay kaşığı tuz ekleyip köpük gibi oluncaya kadar mikserle çırpın. Yumurta sarılarının olduğu kaba ılık tereyağını azar azar ekleyip çırpın. Unlu karışımı ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını ekleyip tahta kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın. Hazırladığınız harcı kalıplara paylaştırın. Dilimlenmiş siyah zeytin ve ortadan ikiye kesilmiş domatesleri hamurların üzerine hafifçe batırarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!