Tuzlu Aperitifler

Tuzlu Aperitifler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 25 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tuzlu Aperitifler için

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 30 gr un
  • 75 gr toz badem
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 3 yumurta

Üzeri için

  • Dilimlenmiş siyah zeytin
  • Kiraz domates
Tuzlu Aperitifler

Nasıl Yapılır

Küçük kek kalıplarına tereyağı sürüp hafifçe un serpin. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Tavayı ocak üzerinden alıp tereyağını ılındırın. Un, toz badem, kabartma tozu ve şekeri başka bir kaba alıp harmanlayın. Başka bir kapta yumurta aklarına yarım çay kaşığı tuz ekleyip köpük gibi oluncaya kadar mikserle çırpın. Yumurta sarılarının olduğu kaba ılık tereyağını azar azar ekleyip çırpın. Unlu karışımı ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını ekleyip tahta kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın. Hazırladığınız harcı kalıplara paylaştırın. Dilimlenmiş siyah zeytin ve ortadan ikiye kesilmiş domatesleri hamurların üzerine hafifçe batırarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo