ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TEREYAĞLI ÇÖREK (BİSCUİT)

Tereyağlı çörek (Biscuit)

Kaç
Kişilik

25 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tereyağlı çörek (Biscuit) tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı ayran

Tereyağlı çörek (Biscuit) Nasıl Yapılır

Unu derin bir yoğurma kabına alarak, kabartma tozu, toz şeker ve tuz ekleyerek karıştırın. Küp doğradığınız tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla kum gibi oluncaya kadar yoğurun. Hamur kıvam almaya başlayınca ayranı ilave edip elinizle hızlıca karıştırıp hafifçe unladığınız tezgaha alın. Hamuru unladığınız tezgahta tekrar yoğurup merdane yardımıyla 2-3 cm kalınlığında açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.