Tereyağlı Bisküvi

Tereyağlı Bisküvi
07 Mart 2022

Çayınızın ve kahvenizin yanında doyamayacağınız lezzet sizi bekliyor.


Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tereyağlı Bisküvi için

Malzemeler

  • 300 Gr eritilmiş tereyağı
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un 
Tereyağlı Bisküvi

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını eritelim biraz erisin yeterli.
  2. Uygun bir kaba erittiğimiz tereyağını alalım ılındıktan sonra pudra şekerini ve yumurtayı koyup karıştıralım ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuralım.
  3. Hamur kıvam aldıktan sonra hafif unladığımız tezgahta merdane yardımıyla 3-4 mm kalınlığında açalım.
  4. Değişik şekillerde kurabiye kalıpları kesip hafif yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
  7. 📍📍NOT📍📍Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml
  8. Çay bardağı ölçüsü 125 ml
  9. 200 Gr tereyağı 100 Gr margarin kullanabilirsiniz.
  10. Ben hamuru ikiye bölüp yarısına çikolata parçaları yarısına 1 su bardağı çekilmiş fındık ekledim bu şekilde de sade de yapabilirsiniz tercih sizin. AFİYET OLSUN 😍
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo