ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TAVUK ETLİ VE MANTARLI BÖREK

Tavuk Etli Ve Mantarlı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Ve Mantarlı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg parça tavuk eti
  • 400 gr kültür mantarı
  • 4 sivri biber
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 2 yufka (20 cm’lik kalıp için)

İç harcı için

  • 3 yumurta
  • 200 ml krema
  • 250 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • karabiber

Tavuk Etli Ve Mantarlı Börek Nasıl Yapılır?

Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile tavada kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kalan ayçiçek yağını başka bir tavaya alıp biber ve mantarı kavurun. Sebzeleri de ılınmaya bırakın. 20 cm’lik kalıbı yağlayın. Bir yufkayı yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Diğer yufkayı da aynı şekilde diğerinin üzerine yerleştirip tereyağı sürün. İç harcı yufkanın üzerine yayın. 3 yumurtayı çukur bir kapta çırpın. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı harcın üzerine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Sarkan yufka parçalarını ince katlayıp kalıbın kenarlarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.