ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TATLI TOPAKLAR

Tatlı Topaklar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tatlı Topaklar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 4 su bardağı un
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 25 gr tereyağı

Üzeri için

  • 75 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı un

Tatlı Topaklar Nasıl Yapılır?

Maya ve ılık sütü hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. 10 dakika bekletin. Un ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş bir yüzeye alıp üzerine un serpin. Ters çevirip diğer tarafına da un serpin. Unlanmış hamuru üzerine yağ sürülmüş yağlı kağıt üzerine alıp sarın ve bu şekilde 20 dakika bekletin. 75 gr tereyağı ve şekeri bir kase içine alın. Mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarısı, tarçın ve unu ekleyin. Çatalla karıştırın. Yağlı kağıt içinde beklettiğiniz hamuru 12 bezeye ayırın. Yuvarlayıp yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizin. Üzeri için hazırladığınız harcı bir kaşık yardımıyla hamurların üzerine ekleyin. 30 dakika sıcak bir yerde bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!