ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TAHİNLİ TURTA

Tahinli Turta

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahinli Turta Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 3 çorba kaşığı pudra şeker

Tahinli Turta Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp ortasını havuz gibi açın.
  • Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parçayı ayırıp derin dondurucuda bekletin.
  • 26 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın. Kalan hamuru unlanmış zemine alıp merdaneyle kalıp büyüklüğünde açın. Yağlanmış kalıba alıp elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin.
  • Bir kapta tahin, şeker ve cevizi karıştırıp hamurun üzerine yayın. Derin dondurucudaki hamuru tahinli karışımın üzerine rendeleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine pudraşeker serpin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!