ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TAHİNLİ TURTA

Tahinli Turta

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tahinli Turta Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 3 çorba kaşığı pudra şeker

Tahinli Turta Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp ortasını havuz gibi açın.
  • Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parçayı ayırıp derin dondurucuda bekletin.
  • 26 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın. Kalan hamuru unlanmış zemine alıp merdaneyle kalıp büyüklüğünde açın. Yağlanmış kalıba alıp elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin.
  • Bir kapta tahin, şeker ve cevizi karıştırıp hamurun üzerine yayın. Derin dondurucudaki hamuru tahinli karışımın üzerine rendeleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine pudraşeker serpin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!