Tahinli Turta

Tahinli Turta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tahinli Turta için

Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 3 çorba kaşığı pudra şeker
Tahinli Turta

Nasıl Yapılır

  1. Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp ortasını havuz gibi açın.
  2. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parçayı ayırıp derin dondurucuda bekletin.
  4. 26 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın. Kalan hamuru unlanmış zemine alıp merdaneyle kalıp büyüklüğünde açın. Yağlanmış kalıba alıp elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin.
  5. Bir kapta tahin, şeker ve cevizi karıştırıp hamurun üzerine yayın. Derin dondurucudaki hamuru tahinli karışımın üzerine rendeleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine pudraşeker serpin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo