Süt Reçelli Brownie

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Süt Reçelli Brownie Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 200 gr bitter çikolata
- 250 gr tereyağı
- 385 gr esmer şeker
- 4 yumurta
- 200 gr un
- ¼ tatlı kaşığı kabartma tozu
- 35 gr kakao
Süt reçeli için
- 2 litre süt
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 çubuk vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
Süt Reçelli Brownie Nasıl Yapılır?
- Süt reçeli için geniş bir tencerede süt, şeker ve çubuk vanilyaları karıştırıp ısıtın.
- Karbonatı ekleyin ve kısık ateşte 1 saat kaynatmaya devam edin. Vanilya çubuklarını tencereden çıkarın ve karışımı koyu karamel renginde olana kadar 1.5-2 saat pişirin.
- Tereyağı ve çikolatayı bir tencereye alıp benmari usulü eritin. Bir karıştırma kabında yumurtalar ve şekeri çırpın.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tereyağlı çikolatayı ekleyin.
- Karışımın yarısını 22 santim ebadında kare fırın kabına dökün ve üzerine süt reçelinin yarısını dikkatli bir biçimde yayın.
- Çikolatalı karışımı ekleyip üzerine kalan süt reçelini yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR