ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ SÜT REÇELLİ BROWNİE

Süt Reçelli Brownie

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Süt Reçelli Brownie Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr bitter çikolata
  • 250 gr tereyağı
  • 385 gr esmer şeker
  • 4 yumurta
  • 200 gr un
  • ¼ tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 35 gr kakao

Süt reçeli için

  • 2 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 çubuk vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat

Süt Reçelli Brownie Nasıl Yapılır?

  • Süt reçeli için geniş bir tencerede süt, şeker ve çubuk vanilyaları karıştırıp ısıtın.
  • Karbonatı ekleyin ve kısık ateşte 1 saat kaynatmaya devam edin. Vanilya çubuklarını tencereden çıkarın ve karışımı koyu karamel renginde olana kadar 1.5-2 saat pişirin.
  • Tereyağı ve çikolatayı bir tencereye alıp benmari usulü eritin. Bir karıştırma kabında yumurtalar ve şekeri çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tereyağlı çikolatayı ekleyin.
  • Karışımın yarısını 22 santim ebadında kare fırın kabına dökün ve üzerine süt reçelinin yarısını dikkatli bir biçimde yayın.
  • Çikolatalı karışımı ekleyip üzerine kalan süt reçelini yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!