ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ SUSAMLI BAYRAM ÇÖREĞİ

Susamlı Bayram Çöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Susamlı Bayram Çöreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 60 gr tereyağı
  • 2/3 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • Susam

Susamlı Bayram Çöreği Nasıl Yapılır?

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Unu yoğurma kabına eleyerek ortasını çukur şeklinde açın. Yumurta, ayçiçeği yağı, tereyağı, tuz, mahlep, şeker ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın ve iyice yoğurun. Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp pekmezli suya ve bolca susama bulayın. Kömbe kaşığına bastırıp şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Tepsiyi fırına yerleştirip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!