ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ SUCUKLU VE SALAMLI ÇÖREK

Sucuklu Ve Salamlı Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sucuklu Ve Salamlı Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 100 gr salam
  • 100 gr sucuk
  • 5 taze soğan
  • 1 demet kıyılmış taze nane
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Sucuklu Ve Salamlı Çörek Nasıl Yapılır?

Yumurtaları büyük bir kaba kırın. Ayçiçek yağı ve yoğurtla karıştırın. Küçük küpler şeklinde kestiğiniz sucuk ve salamı, taze soğanı ve naneyi ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın. İnce bir çubuk şekli verip burgu yapın ve kendi etrafında sararak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 190 derecede 30-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!