ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ROKOKO

Rokoko

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rokoko tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı dövülmüş fındık
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3~4 paket kakaolu bisküvi
  • 1.5 su bardağı süt
  • 400 ml krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 20~25 beze
  • 1 paket vanilya
  • 500 g vanilyalı dondurma

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 g bitter çikolata

Rokoko Nasıl Yapılır

Dövülmüş fındığı yapışmaz yüzeyli bir tavada toz şekerle birlikte kavurun. Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin. Geniş bir kaseye alın üzerine sütü ilave ederek karıştırın. Bisküvileri cam kalıbınızın tabanına bastırarak yayın. Krema ve pudra şekerini geniş bir kapta çırpın. Elinizle ufaladığınız bezeler ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün. Kavurduğunuz fındıklarla kremanın üzerini kapatın. Üzerine hafif yumuşattığınız vanilyalı dondurmayı yayın. Rokokoyu üç saat buzdolabında bekletin. Üzeri için çikolatayı tereyağıyla beraber eritin. Buzluktan çıkardığınız rokokonun üzerine bir spatula yardımıyla sürüp bir saat daha buzdolabında bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.