ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PORTAKALLI VE FINDIKLI TATLI

Portakallı Ve Fındıklı Tatlı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Ve Fındıklı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu

İç harcı için

  • 1 su bardağı ufalanmış fındık

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 portakalın suyu

Portakallı Ve Fındıklı Tatlı Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. İrmik, Hindistan cevizi, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yoğurt, pudra şekeri, yumurtalar, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip yoğurun. Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın. Hamurun üzerine ufalanmış fındık serpin. Hamuru rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Portakal suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Şerbetin ılınmasını sağlayın. Tepsiyi fırından çıkardıktan hemen sonra ılık şerbeti pişmiş hamurların üzerine gezdirerek dökün. Tatlılar soğuyana kadar bekletin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!