ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PORTAKAL ŞURUPLU VE HAŞHAŞLI KEK

Portakal Şuruplu Ve Haşhaşlı Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Portakal Şuruplu Ve Haşhaşlı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 50 gr haşhaş tohumu
  • 60 ml süt
  • 185 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 220 gr toz şeker
  • 3 yumurta
  • 225 gr kek unu
  • 75 gr un
  • 60 gr dövülmüş badem
  • 125 ml portakal suyu
  • Toz Antep fıstığı

Portakal şurubu için

  • 220 gr toz şeker
  • 160 ml portakal suyu
  • 80 ml su

Portakal Şuruplu Ve Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri arasında en güzel tarif. Haşhaş tohumunu küçük bir kapta süt ile birlikte 20 dakika kadar bekletin. Tereyağı, portakal kabuğu ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ilave edip iyice karıştırın. Karışıma sade un, kek unu, badem, portakal suyu ve sütlü haşhaşı ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. İçi yağlanmış 22 cm’lik kalıba hamuru aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Fırından çıkarıp 1-2 dakika bekledikten sonra keki kalıptan çıkarın ve tel ızgara üzerine alın (ızgara telinin altına tepsi yerleştirin). Sıcak portakal şurubunu sıcak kekin üzerine dökün. Fıstık serpip servis yapın. Portakal şurubu: Su, toz şeker ve portakal suyunu küçük bir sos tenceresi içinde ocağa alın. Tahta kaşıkla karıştırarak toz şeker iyice eriyip kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!