ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PATLAMIŞ MISIR PETEKLERİ

Patlamış mısır petekleri

Patlamış mısır petekleri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlamış mısır petekleri tarifi için malzemeler

  • 200 g patlamış mısır
  • 450 g toz şeker
  • 160 ml mısır şurubu
  • 80 ml su
  • 1 yemek kaşığı karbonat

Patlamış mısır petekleri Nasıl Yapılır

Patlamış mısırları yağlı kağıt serili bir tepsiye yayın. Toz şeker, mısır şurubu ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Karbonatı ilave edip hızlıca karıştırın ve ocaktan alın. Karışımı patlamış mısırların üzerine döküp soğuması için en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Bal peteği şeklinde dilimler kesip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.