Patlamış mısır petekleri

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Patlamış mısır petekleri tarifi için malzemeler
- 200 g patlamış mısır
- 450 g toz şeker
- 160 ml mısır şurubu
- 80 ml su
- 1 yemek kaşığı karbonat
Patlamış mısır petekleri Nasıl Yapılır
Patlamış mısırları yağlı kağıt serili bir tepsiye yayın. Toz şeker, mısır şurubu ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Karbonatı ilave edip hızlıca karıştırın ve ocaktan alın. Karışımı patlamış mısırların üzerine döküp soğuması için en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Bal peteği şeklinde dilimler kesip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!