ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MISIR UNLU PARMESANLI BİSKÜVİ

Mısır Unlu Parmesanlı Bisküvi

Kaç
Kişilik

25 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mısır Unlu Parmesanlı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 g un
  • 125 g mısır unu
  • 50 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 40 g tereyağı
  • 150 ml soğuk su
  • 10 g haşhaş tohumu

Üzeri için

  • Değirmen tuz

Mısır Unlu Parmesanlı Bisküvi Nasıl Yapılır?

Un, mısır unu, rendelenmiş parmesan peyniri, tuz ve tereyağını iyice karıştırın. Yavaşça suyunu ekleyip hamuru yoğurun. Üzerini streç filmle sarıp bir saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 1 cm kalınlığında açın. Fırça yardımıyla her yerine çok az su sürün. Haşhaş tohumu serpin ve dilediğiniz gibi kesip, şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine değirmen tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!