ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MİNİ DONUT

Mini Donut

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mini Donut Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 40 gr un
  • 70 gr tam buğday unu
  • 35 gr toz badem
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 3~4 yemek kaşığı süt
  • 60 gr süzme yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 20 gr tereyağı (eritilmiş)

Üzeri için

  • 100 gr bitter çikolata
  • 20 ml krema Toz Antep fıstığı

Mini Donut Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Küçük muffin kalıplarını yağlayın. Unlar, toz badem, karbonat, kabartma tozu, tarçın, tuz, vanilya ve şekeri bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurta, süt, tereyağı ve yoğurdu çırpın. İki karışımı birbirine ekleyin. Hamuru kalıplara paylaştırın ve fırında 7-8 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kremayı ısıtıp küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyin ve benmari usulü eritin. Soğuyan donutların üzerini çikolataya batırıp ızgara teli üzerine dizin. Toz fıstık serpiştirip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!