Mantarlı Ekmek Kâsesi

Mantarlı Ekmek Kâsesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Ekmek Kâsesi için

Malzemeler

  • 12 dilim tost ekmeği150 gr mantar1 soğan2 diş sarımsak1 çorba kaşığı domates salçası3 dal dereotu1 tutam kuru biberiye1 çay kaşığı kekik2 çorba kaşığı margarinTuz
Mantarlı Ekmek Kâsesi

Nasıl Yapılır

Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Margarini tavada eritin. Soğan ve sarımsağı soteleyin.

* Mantarları yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Soğanlı karışıma ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Salçayı 2 kaşık su ile ezip ekleyin ve karıştırın. Kekik, biberiye ve tuz serpip tavayı ocaktan alın.

* Tost ekmeklerini bir tepsiye yerleştirin. 8 dilim ekmeğin orta kısımlarını şekilli hamur kalıbıyla keserek çıkarın. Kestiğiniz 2'şer dilim ekmeği bütün ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirip 3 kat yapın. Ortalarına iç malzemeyi paylaştırın. Fırın ızgarasını yakın. Tepsiyi fırına verip üzerleri kızarıncaya kadar pişirn. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo