ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LİMONLU VE CEVİZLİ TATLI

Limonlu Ve Cevizli Tatlı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Limonlu Ve Cevizli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

İç harcı için

  • 200 gr ceviz

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Limonlu Ve Cevizli Tatlı Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. İrmik, Hindistan cevizi, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yoğurt, pudra şekeri, yumurtalar, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip yoğurun. Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın. Hamuru su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak şekilde kesin. Yuvarlakların yarısının ortasını bir çay bardağıyla keserek orta kısımlarını çıkarın. Halka hamurları büyük hamurların üstlerine yerleştirin. Ortadaki boşluklara birer yarım ceviz yerleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Şerbetin ılınmasını sağlayın. Tepsiyi fırından çıkardıktan hemen sonra ılık şerbeti pişmiş hamurların üzerine gezdirerek dökün. Tatlılar soğuyana kadar bekletin. Servis yapın.

Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan cevizli tatlı tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!