ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LİMONLU DAMLALAR

Limonlu Damlalar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu Damlalar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 175 gr tereyağı
  • 150 gr pudra şekeri
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
  • 225 gr kek unu
  • Süt
  • File badem

Üzeri için

  • Limon marmeladı

Limonlu Damlalar Nasıl Yapılır?

Fırını 160 derecede ısıtın. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tereyağı ve şekeri büyük bir cam kaseye alın. Mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını ilave edin. Rendelenmiş limon ve portakal kabuğu, badem ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. Yuvarlayarak fırın tepsilerine dizin. Ortalarına hafifçe bastırarak çukurlaştırın. Çukurların içine limon marmeladı doldurun. Kenarlarına süt sürüp file badem serpin. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.