Limonlu Damlalar

Limonlu Damlalar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Damlalar için

Malzemeler

  • 175 gr tereyağı
  • 150 gr pudra şekeri
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
  • 225 gr kek unu
  • Süt
  • File badem

Üzeri için

  • Limon marmeladı
Limonlu Damlalar

Nasıl Yapılır

Fırını 160 derecede ısıtın. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tereyağı ve şekeri büyük bir cam kaseye alın. Mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını ilave edin. Rendelenmiş limon ve portakal kabuğu, badem ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. Yuvarlayarak fırın tepsilerine dizin. Ortalarına hafifçe bastırarak çukurlaştırın. Çukurların içine limon marmeladı doldurun. Kenarlarına süt sürüp file badem serpin. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo