ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LİMONLU BAL ÇÖREĞİ

Limonlu Bal Çöreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Bal Çöreği Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr un
  • 5 gr kabartma tozu
  • 80 gr toz şeker
  • 12 ml bal
  • 1 yumurta
  • 50 ml tam yağlı süt
  • 50 ml eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Tuz

Limonlu Bal Çöreği Nasıl Yapılır?

Un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin. Şeker, bal, yumurta ve limon kabuğunu karıştırma teli ile 1 dakika çırpın. Yumurta ve şeker karışımına unlu karışım, süt ve eritilmiş tereyağını ilave edin. Karışımı bu hali ile kapaklı bir kaba alıp 1 gece buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarıp yağladığınız küçük kalıplara paylaştırın. 190 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!