ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LİMON SOSLU VE ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE

Limon Soslu Ve Çikolata Soslu Cheesecake

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Limon Soslu Ve Çikolata Soslu Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 30 gr tuzsuz tereyağı
  • 200 gr pötibör bisküvi
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 200 ml krema
  • 200 gr labne peyniri
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 limonun kabuğu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 yumurta

Sosu için

  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu

Sosu için

  • Çikolatalı Sos

Limon Soslu Ve Çikolata Soslu Cheesecake Nasıl Yapılır?

Bisküvileri ufalayın. Eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını ekleyip karıştırın. Harcı kelepçeli kalp şeklindeki kalıpların tabanına elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin. Süzme yoğurt, krema, labne peyniri, pudra şekeri, yumurtalar, mısır nişastası, limon suyu, limon kabuğu ve vanilyaları bir kasede çırpın. Soğumuş bisküvi tabanlarının üzerine paylaştırın. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Limonlu sos için limon suyu, su, Pakmaya Mısır Nişastası, rendelenmiş limon kabuğu ve pudra şekerini tencereye alıp kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Pişirdiğiniz cheesecake’leri fırından alıp oda ısısına gelene kadar bekletin. Üzerlerine paket üzerindeki tarife göre hazırladığınız çikolatalı sosu ve limonlu sosu yayın. 3 saat bekletin. Çilek ve limon kabuklarıyla süsleyip servis yapın.

 

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:53

çok harika bence


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!