Kremalı Puf Kurabiye

Kremalı Puf Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kremalı Puf Kurabiye için

Malzemeler

Hamur için

  • 150 gr margarin
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı yoğurt

Krema için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 5 çorba kaşığı tozşeker
  • 4 kivi
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Kremalı Puf Kurabiye

Nasıl Yapılır


Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor.

Kremayı hazırlamak için; süt, un, vanilya, şeker ve yumurta sarısını bir tavada karıştırıp kısık ateşte katı bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuması için buzdolabında bekletin.

Hamur için; bir tavada margarini eritip soğutun. Hamur yoğurma kabına unu ve kabartma tozunu eleyin. Yoğurt ve eritilip soğutulmuş margarini ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru bir saat dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp ortasını açın. İçine hazırladığınız kremadan birer tatlı kaşığı sürüp yuvarlak şekilde kapatın. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirin.

Hazırladığınız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip soğumaya bırakın. Yanlarından hafifçe kesip arasına ince dilimlenmiş kivileri bir tarafı dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Soğuk servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo