ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KREMALI PUF KURABİYE

Kremalı Puf Kurabiye

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kremalı Puf Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 150 gr margarin
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı yoğurt

Krema için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 5 çorba kaşığı tozşeker
  • 4 kivi
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Kremalı Puf Kurabiye Nasıl Yapılır?


Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor.

Kremayı hazırlamak için; süt, un, vanilya, şeker ve yumurta sarısını bir tavada karıştırıp kısık ateşte katı bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuması için buzdolabında bekletin.

Hamur için; bir tavada margarini eritip soğutun. Hamur yoğurma kabına unu ve kabartma tozunu eleyin. Yoğurt ve eritilip soğutulmuş margarini ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru bir saat dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp ortasını açın. İçine hazırladığınız kremadan birer tatlı kaşığı sürüp yuvarlak şekilde kapatın. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirin.

Hazırladığınız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip soğumaya bırakın. Yanlarından hafifçe kesip arasına ince dilimlenmiş kivileri bir tarafı dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Soğuk servis yapın.


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!