ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KEPEKLİ VE FINDIKLI BİSKÜVİ

Kepekli Ve Fındıklı Bisküvi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kepekli Ve Fındıklı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kepek
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • İri dövülmüş fındık

Kepekli Ve Fındıklı Bisküvi Nasıl Yapılır?

Un, kepek, yumurta, şeker, kabartma tozu, tereyağı ve tarçını hamur yoğurma kabına alın. İyice karıştırıp yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye aralıklarla dizin. Üzerlerine hafifçe bastırıp ufalanmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!