ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KAYISI LOKMASI

Kayısı Lokması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kayısı Lokması Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr patates
  • 4 çorba kaşığı irmik
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı bal
  • 1 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 400 gr kuru kayısı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1.5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • fındık ve antep fıstığı karışımı
  • 1 çorba kaşığı tarçın ve pudra şeker karışımı
  • 1 tutam tuz

Kayısı Lokması Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Patatesleri yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın.Çukur bir kaba alıp tuz,irmik, bal,yumurta, kabartma tozu, un, mısır nişastası ve şekeri ilave edin. Düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurup hamuru rulo yapın.Eşit kalınlıkta dilimleyin.Her hamuru merdaneyle düzeltip yuvarlak hamurlar elde edin.

Kayısıları yumuşayana kadar haşlayıp ortadan ikiye ayırın.3-4 yaprak Kağıt Havlu üzerine alıp suyunu süzün.Cevizli karışım ve tarçını bir kasede karıştırıp kayısıların içini doldurun.Kayısıları hamurların içine yerleştirip hamuru yuvarlayın.Hamurları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilınınca üzerlerine tarçınlı pudra şeker serpip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!