Karamelli Ve Çikolatalı Dilimler

Karamelli Ve Çikolatalı Dilimler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karamelli Ve Çikolatalı Dilimler için

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 75 gr pudra şekeri
  • 175 gr tereyağı

Karamel için

  • 90 gr tereyağı
  • 90 gr kahverengi şeker
  • 400 ml süt

Üzeri için

  • 90 gr bitter çikolata
  • 90 gr sütlü çikolata
  • 40 gr beyaz çikolata
Karamelli Ve Çikolatalı Dilimler

Nasıl Yapılır

Fırını 180 derecede ısıtın. Un, pudra şekeri ve tereyağını hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine yarım santim kalınlığında olacak şekilde bir spatula yardımıyla yayın. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp hamurun soğumasını sağlayın. Karamel için, tereyağı, şeker ve sütü tavaya alın. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp karışımı sürekli karıştırarak karamel rengini alana kadar pişirmeye devam edin. Tavayı ocağın üzerinden alın. Hazırladığınız karameli pişmiş hamur tabakasının üzerine yayın ve soğuyana kadar bekletin. Bitter, sütlü ve beyaz çikolataları ayrı kaplar içine alıp benmari usulü eritin. Soğumuş olan karamelin üzerine bitter çikolatayı iki parmak kalınlığında olacak şekilde dökün. Sütlü çikolatayı da aynı şekilde dökün. Sıralamayı aynı şekilde tamamlayın. Beyaz çikolatayı damlalar şeklinde bitter ve sütlü çikolatanın üzerine dökün. Bir kürdan ucu ile beyaz çikolatayı diğer çikolataların üzerine dağıtın. Çikolata donana kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo