ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KALÇUNET

Kalçunet

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kalçunet Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 2 soğan
  • 1 kahve fincanı su
  • 250 gr kıyma
  • 2 patates
  • Tuz
  • Karabiber

Hamuru açmak için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 2 kahve fincanı yoğurt

Kalçunet Nasıl Yapılır?

Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Süt ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Un, tuz ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. Soğanları küp şeklinde doğrayın. Tavaya alıp 1 kahve fincanı su ilave edin. Su tamamen azalıncaya kadar pişirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Tuz ve biberi ekleyip ocaktan alın. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre yapın. Püreyi kıymaya ekleyip karıştırın. Fırın tepsisine fırçayla zeytinyağı sürün. Hamuru tekrar yoğurup ceviz büyüklüğünde 18 bezeye ayırın. Bezeleri un serptiğiniz zeminde merdaneyle 9-10 cm çapında açın. Hamurların üzerine zeytinyağı sürün. İç harcı hamurlara paylaştırıp ortadan ikiye katlayın ve yarım ay şeklinde kapatın. Üzerlerine yoğurt sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

nucat 12 Ekim 2016, 17:16

görünüşü pek güzel değil ama lezzeti güzeldir. ellerinize sağlık.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!