ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ HAVUÇLU MUFFİN

Havuçlu muffin

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu muffin tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 450 g rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 150 g beyaz kuvertür çikolata

Üzeri için

  • Havuç şekerlemesi

Havuçlu muffin Nasıl Yapılır

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya, karbonat ve tarçını eleyerek ilave edip karıştırın. Havuç ve cevizleri ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Muffin kalıplarına kağıtları yerleştirin ve hamuru kalıbın 2/3’si dolacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Kreması için, çikolata hariç tüm malzemeyi sos tenceresine alıp çırpma teliyle karıştırarak göz göz oluncaya kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Keklerin üzerine kaşıkla sos döküp, havuç şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.