ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ HAŞHAŞ TOHUMLU BİSKÜVİ

Haşhaş tohumlu bisküvi

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaş tohumlu bisküvi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 6 yemek kaşığı krema

Üzeri için

  • Süt
  • Deniz tuzu

Haşhaş tohumlu bisküvi Nasıl Yapılır

Un, bir tutam kadar tuz ve toz şekeri geniş kasede harmanlayın. Kalan malzemeyi ilave edip sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla ince açın. Hamurdan bir kalıp yardımıyla parçalar kesin. Parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla süt sürün ve deniz tuzu serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.