ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ FINDIKLI VE HURMALI DİLİMLER

Fındıklı Ve Hurmalı Dilimler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Ve Hurmalı Dilimler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr hurma
  • 310 ml su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 60 gr tereyağı
  • 165 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • 150 gr kek unu
  • 100 gr bütün fındık

Sosu için

  • 220 gr esmer toz şeker
  • 250 ml krema
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr bitter çikolata

Fındıklı Ve Hurmalı Dilimler Nasıl Yapılır?

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri parçalar şeklinde doğrayın. Suyu tencereye alıp ısıtın. Hurmaları ekleyip 15 dakika haşlayın. Tencereyi ocaktan alıp karbonatı ekleyip karıştırın. Blenderle ezerek püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker ve 1 yumurtayı çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Diğer yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, bütün fındık ve hurmalı karışımı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Sosu için, şeker, krema ve tereyağını tencereye alıp hafifçe koyulaşana kadar pişirin. Çikolatayı ekleyip eritin. Ocaktan alıp ılındırın. Sosu kekin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!