ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ FINDIK KREMALI HALKA ÇÖREK

Fındık Kremalı Halka Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındık Kremalı Halka Çörek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 250 ml su
  • 60 gr tereyağı
  • 125 gr un
  • 3 yumurta
  • 1 tutam tuz

Kreması için

  • 300 ml süt
  • 75 gr toz şeker
  • 25 gr tereyağı
  • 25 gr nişasta
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema
  • ¾ su bardağı fındık krokan

Üzeri için

  • Pudra şeker

Fındık Kremalı Halka Çörek Nasıl Yapılır?

Tereyağı, tuz ve suyu tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Unu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hamur, tencerenin taban ve kenarlarına yapışmaya başlayınca ocaktan alın ve cam bir kaseye aktarın. Ara ara karıştırarak ılınmasını sağlayın. Yumurtaları teker teker ekleyip mikserle karıştırın. Hamuru düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak halka şeklinde sıkın. 190 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kreması için, süt, şeker, tereyağı, nişasta, vanilya ve yumurtaları tencereye alıp karıştırın ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı cam bir kaseye aktarın ve ara ara karıştırın. Kremayı ayrı bir kapta mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve muhallebiye karıştırın. Krokanı mutfak robotunda çekerek un haline getirin ve kremaya ekleyin. Kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Halkaları enlemesine ortadan ikiye kesin ve aralarına fındıklı kremayı sıkın. Üzerine pudra şeker serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!