ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ FINDIK EZMELİ TATLI

Fındık Ezmeli Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındık Ezmeli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 paket kakaolu kremalı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı labne peyniri
  • 2 su bardağı fındık ezmesi
  • 1 çay bardağı krema

Üzeri için

  • İri kırılmış fındık

Fındık Ezmeli Tatlı Nasıl Yapılır?

Kakaolu kremalı bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin. Geniş bir kaba alın ve üzerine erittiğiniz tereyağını ilave edip karıştırın. Tereyağlı bisküvileri dikdörtgen bir servis kabının tabanına elinizle bastırarak yayın. Krem şanti, süt ve labne peynirini bir karıştırma kabında katılaşıncaya kadar mikser yardımıyla çırpın. Krem şantiyi bisküvili tabanın üzerine yayıp 30-35 dakika buzdolabında bekletin. Fındık ezmesi ve kremayı fındık ezmesi hafif eriyene kadar benmari usulü eritip buzdolabından çıkardığınız tatlının üzerine yayın. İri kırılmış fındık ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.