ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ FINDIK EZMELİ TATLI

Fındık Ezmeli Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındık Ezmeli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 paket kakaolu kremalı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı labne peyniri
  • 2 su bardağı fındık ezmesi
  • 1 çay bardağı krema

Üzeri için

  • İri kırılmış fındık

Fındık Ezmeli Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Kakaolu kremalı bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin.
  • Geniş bir kaba alın ve üzerine erittiğiniz tereyağını ilave edip karıştırın.
  • Tereyağlı bisküvileri dikdörtgen bir servis kabının tabanına elinizle bastırarak yayın.
  • Krem şanti, süt ve labne peynirini bir karıştırma kabında katılaşıncaya kadar mikser yardımıyla çırpın.
  • Krem şantiyi bisküvili tabanın üzerine yayıp 30-35 dakika buzdolabında bekletin.
  • Fındık ezmesi ve kremayı fındık ezmesi hafif eriyene kadar benmari usulü eritip buzdolabından çıkardığınız tatlının üzerine yayın.
  • İri kırılmış fındık ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!