ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ FESLEĞENLİ BİSKÜVİ

Fesleğenli bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fesleğenli bisküvi tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Yarım demet taze fesleğen
  • 100 g tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 200 g un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fesleğenli bisküvi Nasıl Yapılır

Parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarını mutfak robotundan geçirin. Tereyağını mikserle çırpın. Yumurta sarısı ve fesleğenli karışımı ekleyip karıştırın. Karışıma, un ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın. Silindir şekli verip hamuru streç filmle kaplayın ve dondurucuda 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.