Elmalı Ve Armutlu Minik Keseler

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Elmalı Ve Armutlu Minik Keseler
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Elmalı Ve Armutlu Minik Keseler için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 1 elma
  • 1 armut
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Elmalı Ve Armutlu Minik Keseler

Nasıl Yapılır

Elma ve armudun kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Üzüm, toz şeker, ceviz içi, tarçın ve limon suyunu ekleyip harmanlayın. Yufkanın birini tezgaha yayıp üzerine ayçiçek yağı sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Pasta tabağı büyüklüğünde daireler kesin. Ortasına hazırladığınız harcı ekleyip kenarlarını ortaya doğru getirip büzün. Isıya dayanıklı iplerle bağlayın. Üzerine ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo