ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ELMALI VE ARMUTLU MİNİK KESELER

Elmalı Ve Armutlu Minik Keseler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Ve Armutlu Minik Keseler Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 1 elma
  • 1 armut
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Elmalı Ve Armutlu Minik Keseler Nasıl Yapılır?

Elma ve armudun kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Üzüm, toz şeker, ceviz içi, tarçın ve limon suyunu ekleyip harmanlayın. Yufkanın birini tezgaha yayıp üzerine ayçiçek yağı sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Pasta tabağı büyüklüğünde daireler kesin. Ortasına hazırladığınız harcı ekleyip kenarlarını ortaya doğru getirip büzün. Isıya dayanıklı iplerle bağlayın. Üzerine ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!