ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ EKMEK ÇANAĞINDA PEYNİRLİ KABAK

> EKMEK ÇANAĞINDA PEYNİRLİ KABAK
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmek çanağında peynirli kabak tarifi için malzemeler
  • 16 dilim beyaz tost ekmeği
  • 1 kabak (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • ¼ demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 150 gr tulum peyniri (ufalanmış)
  • 75 gr tatlı lor peyniri (ufalanmış)
  • Yarım su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Ekmek çanağında peynirli kabak Nasıl Yapılır

Tost ekmeklerinin kenarlarını keserek çıkarın. Ekmeklerin iç kısımlarını merdane ile 2-3 mm kalınlığında olacak şekilde inceltin. Yuvarlak kurabiye kalıbı ile ekmeklerden yuvarlaklar çıkarın. Fırça ile arka ve ön kısımlarına zeytinyağı sürün. Ekmekleri muffin kalıplarına yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 5 dakika, pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Diğer yanda tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. Sarımsak ve kabağı ilave edip karıştırarak birkaç dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Peynirleri ilave edip karıştırın. Ceviz içi, çörek otu, keten tohumu ve dereotunu da ekleyip karıştırın. Tost ekmekleri ile hazırladığınız ekmek çanaklarının içine birer kaşık peynirli kabaklı harçtan ekleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.