Dantel Bisküvi

Dantel Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dantel Bisküvi için

Malzemeler

  • 210 gr un
  • 110 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 100 gr toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Dantel Bisküvi

Nasıl Yapılır

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker ve vanilyayı büyük bir cam kaseye alın. Mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu eleyerek ekleyin ve bisküvi harcını yoğurun. Hamuru hafif yassılaştırarak streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında merdane ile ince açın ve dantel şekilli bir kalıpla kesin. Dantel şekilli bir kalıbınız yoksa hamurun üzerine dantel örtü yerleştirip merdane ile üzerinden geçin. İnce hamurları spatula ile alarak tepsiye aralıklı dizin. Fırına yerleştirerek 10-12 dakika pişirin. Pudra şekeri serpiştirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo