ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ DANTEL BİSKÜVİ

Dantel Bisküvi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Dantel Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 210 gr un
  • 110 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 100 gr toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Dantel Bisküvi Nasıl Yapılır?

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker ve vanilyayı büyük bir cam kaseye alın. Mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu eleyerek ekleyin ve bisküvi harcını yoğurun. Hamuru hafif yassılaştırarak streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında merdane ile ince açın ve dantel şekilli bir kalıpla kesin. Dantel şekilli bir kalıbınız yoksa hamurun üzerine dantel örtü yerleştirip merdane ile üzerinden geçin. İnce hamurları spatula ile alarak tepsiye aralıklı dizin. Fırına yerleştirerek 10-12 dakika pişirin. Pudra şekeri serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!